Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ekonomické možnosti prevence obezity z hlediska výživy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A%230000007" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:#0000007 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ekonomické možnosti prevence obezity z hlediska výživy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek popisuje možnosti a způsoby prevence obezity prostřednictvím nabídky funkčních potravin, legislativních omezení chránících děti před reklamou a nabídkou nevhodných potravin a nápojů ve školách včetně daňových znevýhodnění potravin bohatých na cukra tuky anebo nepřímé podpory pro podporu fyzické aktivity občanů.

  • Název v anglickém jazyce

    Economic possibilities of obesity prevention from nutritional point of view

  • Popis výsledku anglicky

    The article describes the possibilities and method of obesity prevention through the offer of functional foods, legislative restrictions of unsuitable kinds of advertising and offer of food and drinks unsuitable for children in schools, including highertaxation of food products with high sugar and fat content or supporting the physics activities of citizens.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    ISSN1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    1

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus