Ekonomické možnosti prevence obezity z hlediska výživy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A%230000007" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:#0000007 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ekonomické možnosti prevence obezity z hlediska výživy
Popis výsledku v původním jazyce
Článek popisuje možnosti a způsoby prevence obezity prostřednictvím nabídky funkčních potravin, legislativních omezení chránících děti před reklamou a nabídkou nevhodných potravin a nápojů ve školách včetně daňových znevýhodnění potravin bohatých na cukra tuky anebo nepřímé podpory pro podporu fyzické aktivity občanů.
Název v anglickém jazyce
Economic possibilities of obesity prevention from nutritional point of view
Popis výsledku anglicky
The article describes the possibilities and method of obesity prevention through the offer of functional foods, legislative restrictions of unsuitable kinds of advertising and offer of food and drinks unsuitable for children in schools, including highertaxation of food products with high sugar and fat content or supporting the physics activities of citizens.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
ISSN1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
1
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—