Stanovení obsahu vyšších alkoholů a esterů mastných kyselin v ovocných destilátech metodou GC/FID a GC/MSD.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3AE0004141" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:E0004141 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/25154648:_____/06:E0004141 RIV/69525137:_____/06:E0004141 RIV/49971361:_____/06:E0004141
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení obsahu vyšších alkoholů a esterů mastných kyselin v ovocných destilátech metodou GC/FID a GC/MSD.
Popis výsledku v původním jazyce
Práce byla zpracováním dílčích výsledků markerů z celého souboru dat pro zjištování autentičnosti ovocných destilátů . Práce byla zaměřena na stanovení vyšších alkoholů, esterů mastných kyselin a aromatických látek v třešňovicích. Stanovení markerů byloanalyzováno metodou plynové chromatografie GC/FID a GC/MSD způsobem přímého nástřiku nebo využitím mikroextrakce SPME.
Název v anglickém jazyce
Winterova R., Mikulikova R.: Assesment content higher alcohols and esters of fatty acids in fruit spirits by methods GC/FID and GC/MSD
Popis výsledku anglicky
The particular results of the markers from all file date for authenticity determination of fruit spirits were processed in this work. The work was oriented to assesment of higher alcohols, ethyl-esters of fatty acids and flavours in sweet cherry brandy .The markers determination was analysed by gas chromatography GC/FID and GC/MSD with direct spray or used microextraction SPME.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3288" target="_blank" >QF3288: Vytvoření databáze markerů a poměru izotopů(C,H,N) pro stanovení pravosti a autetičnosti ovocných destilátů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků-37.symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin,Skalský Dvůr 29.-31.5.2006, 276- 278, ISS
ISBN
ISSN 1802-1433
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
276-278
Název nakladatele
VÚPP, ČSCH
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
1. 1. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—