Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nemléčné dezerty

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F08%3A9P000255" target="_blank" >RIV/00027022:_____/08:9P000255 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/08:9P000382 RIV/16193296:_____/08:FMNEML08

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nemléčné dezerty

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Řešení se týká nemléčných dezertů, vhodných i pro osoby, trpící alergií na mléčnou bílkovinu, nesnášenlivostí laktózy, alergií na sóju a lepek a vegany. Neobsahují živočišné tuky, jsou tedy bez obsahu cholesterolu a na rozdíl od mléčných jogurtů nebo pudinků obsahují vlákninu potravy, kterou mohou být i obohaceny.

  • Název v anglickém jazyce

    Non-dairy desserts

  • Popis výsledku anglicky

    Non-dairy desserts suitable for people suffering from milk, gluten and soy allergy, lactose intolerance and whole population including vegans. The products are animal fat free and thus cholesterol free. They contain dietary fiber.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    19142

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. MILCOM, a.s. Výzkumný ústav mlékárenský, s.r.o.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)