Nemléčné dezerty
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F08%3A9P000255" target="_blank" >RIV/00027022:_____/08:9P000255 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/08:9P000382 RIV/16193296:_____/08:FMNEML08
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nemléčné dezerty
Popis výsledku v původním jazyce
Řešení se týká nemléčných dezertů, vhodných i pro osoby, trpící alergií na mléčnou bílkovinu, nesnášenlivostí laktózy, alergií na sóju a lepek a vegany. Neobsahují živočišné tuky, jsou tedy bez obsahu cholesterolu a na rozdíl od mléčných jogurtů nebo pudinků obsahují vlákninu potravy, kterou mohou být i obohaceny.
Název v anglickém jazyce
Non-dairy desserts
Popis výsledku anglicky
Non-dairy desserts suitable for people suffering from milk, gluten and soy allergy, lactose intolerance and whole population including vegans. The products are animal fat free and thus cholesterol free. They contain dietary fiber.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin.</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
19142
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. MILCOM, a.s. Výzkumný ústav mlékárenský, s.r.o.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)