Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Způsob fermentační výroby etanolu a/nebo kvasničné biomasy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F08%3A9P000370" target="_blank" >RIV/00027022:_____/08:9P000370 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Způsob fermentační výroby etanolu a/nebo kvasničné biomasy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Řešení se týká způsobu fermentační výroby etanolu a/nebo kvasničné biomasy z kompletní nebo deproteinované syrovátky, neupravené nebo zahuštěné, doplněné nezbytnými dusíkatými a minerálními látkami, za přítomnosti kvasničných kmenů asimilujících laktózu.V 1. stupni se anaerobní fermentace provádí zejména kmenem Fabospora fragilis a vzniklý etanol se oddělí jako samostatný produkt nebo se fermentační médium s obsahem etanolu použije ve 2. stupni fermentace za aerobních podmínek v přítomnosti zejména kmene Torulopsis ethanolitolerans. Získaná kvasničná biomasa se po oddělení usuší a může sloužit jako zdroj cenných látek pro přípravu např. potravinových doplňků.

  • Název v anglickém jazyce

    Fermentative production of ethanol and/or yeast biomass

  • Popis výsledku anglicky

    Fermentative production of ethanol and/or yeast biomass from complete or deproteined whey in a two-stage process.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3285" target="_blank" >QF3285: Aplikace moderních trendů využití přebytečné syrovátky v mlékárenském provozu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    299782

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

    19. 11. 2008

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence