Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pivo a celiakie (abstrakt - 23.Pivovarsko-sladařské dny, České Budějovice, 15.-16.10.2009, Kvasný průmysl, 55(9), 244, 2009, ISSN 0023-5830)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F09%3A00000089" target="_blank" >RIV/00027022:_____/09:00000089 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pivo a celiakie (abstrakt - 23.Pivovarsko-sladařské dny, České Budějovice, 15.-16.10.2009, Kvasný průmysl, 55(9), 244, 2009, ISSN 0023-5830)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V rámci studie provedené na Vysoké škole chemicko-technologické, ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha a na Univerzitě v Madridu (Španělsko) byl imunochemicky stanoven obsah lepku v různých typech sladu a v různých typech piva. Obsah lepku ve sladu sepohyboval v rozmezí (g.kg-1): 18,8?45,0 (ječmen), 44?68 (pšenice), 41,6 (žito), 21,2 (špalda). V jednotlivých typech piva se obsah lepku zvyšoval v pořadí (mg.l-1): nealkoholické pivo (< 3,0), ležáky (<3?8,7), stouty (9,0?15,2), pšeničná piva (10,6?41,2).

  • Název v anglickém jazyce

    Beer and coeliac disease

  • Popis výsledku anglicky

    In frame of study, which was done by Institute of Chemical Technology Prague, Food Research Institute Prague and University of Madrid (Spain), gluten content in different types of malts and beer was immunochemically determined. The gluten levels in barley wheat, rye and spelt malts range 18.8?45.0, 44.0?68.0, 41.6 and 21.2 g kg?1, respectively. When various types of beer were compared, the gluten concentration increased as follows: alcohol-free beer (<3.0), lager beers (<3.0?8.7mg l?1), stouts (9.0?15.2mg l?1) and wheat beers (10.6?41.2 mg.l?1)

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů