Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Čtvrtprovozní aparatura na dekontaminaci potravin pomocí ozonové vody

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F09%3A00000119" target="_blank" >RIV/00027022:_____/09:00000119 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Čtvrtprovozní aparatura na dekontaminaci potravin pomocí ozonové vody

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zařízení je schopné vyrábět 2 g ozonu za 1 hodinu. Ozon je přisáván pomocí injektoru do okruhu, kde proudí prací voda. Pomocí statických směšovačů se ozon zamíchává postupně do vody a rozpouští se v ní. Je zde zásobník, kde se ozonová voda postupně akumuluje. Systém je opatřen chladícím agregátem vody. Aby bylo dosaženo co největší koncentrace ozonu ve vodě, musí mít voda co nejnižší teplotu. Ozonová voda je pak pomocí pomocného čerpadla vháněna do oplachovací nádrže.

  • Název v anglickém jazyce

    Pilot unit for food decontamination by using ozonized water

  • Popis výsledku anglicky

    Unit is capable to produce 2 grams of ozone per hour. Ozonized air is injected into the circulating water and mixed by static mixers on-line. Ozonized water is stored in tank where the ozone concentration steadily increases up to desired final concentration. Unit is equipped by the cooling system for circulating ozonized water to improve the solubility of ozone in water. Ozonized water is transported into the rinsing vessel by the additional pump.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B094" target="_blank" >QI91B094: Odrůdové hroznové šťávy se zdravotním benefitem</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    OZO1-HALA

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Funkční model zařízení slouží k dalšímu výzkumu v organizaci.

  • Ekonomické parametry

    Úspora nákladů na zakoupení zahraniční aparatury specializované na ošetřování povrchu potravin ozonizovanou vodou.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027022

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem