Čtvrtprovozní aparatura na dekontaminaci potravin pomocí ozonové vody
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F09%3A00000119" target="_blank" >RIV/00027022:_____/09:00000119 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Čtvrtprovozní aparatura na dekontaminaci potravin pomocí ozonové vody
Popis výsledku v původním jazyce
Zařízení je schopné vyrábět 2 g ozonu za 1 hodinu. Ozon je přisáván pomocí injektoru do okruhu, kde proudí prací voda. Pomocí statických směšovačů se ozon zamíchává postupně do vody a rozpouští se v ní. Je zde zásobník, kde se ozonová voda postupně akumuluje. Systém je opatřen chladícím agregátem vody. Aby bylo dosaženo co největší koncentrace ozonu ve vodě, musí mít voda co nejnižší teplotu. Ozonová voda je pak pomocí pomocného čerpadla vháněna do oplachovací nádrže.
Název v anglickém jazyce
Pilot unit for food decontamination by using ozonized water
Popis výsledku anglicky
Unit is capable to produce 2 grams of ozone per hour. Ozonized air is injected into the circulating water and mixed by static mixers on-line. Ozonized water is stored in tank where the ozone concentration steadily increases up to desired final concentration. Unit is equipped by the cooling system for circulating ozonized water to improve the solubility of ozone in water. Ozonized water is transported into the rinsing vessel by the additional pump.
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B094" target="_blank" >QI91B094: Odrůdové hroznové šťávy se zdravotním benefitem</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
OZO1-HALA
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Funkční model zařízení slouží k dalšímu výzkumu v organizaci.
Ekonomické parametry
Úspora nákladů na zakoupení zahraniční aparatury specializované na ošetřování povrchu potravin ozonizovanou vodou.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00027022
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—