Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ověřená technologie výroby dealergizované jablečné šťávy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F09%3A00000187" target="_blank" >RIV/00027022:_____/09:00000187 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ověřená technologie výroby dealergizované jablečné šťávy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ověřená technologie výroby dealergizované jablečné šťávy včetně ověření doby použitelnosti výrobku z hlediska mikrobiální i senzorické kvality, efektu dealergizace a stability vitamínu C, využívající k mikrobiální stabilizaci metodu studené pasterace vysokým tlakem.

  • Název v anglickém jazyce

    Verified technology of production of deallergized apple juice

  • Popis výsledku anglicky

    Verified technology of production of deallergized apple juice including shelf life prediction from point of view of microbial stability and sensorial quality, deallergization effect and vitamin C stability. Product is cold pasteurised by high pressure.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06139" target="_blank" >2B06139: Inaktivace alergenů v potravinách pomocí vysokotlaké pasterace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    13610-1

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Smlouva o licenčním využití byla uzavřena 19.11.2008 mezi VÚPP a Beskydem Fryčovice, a.s. IČ 45192901.

  • Ekonomické parametry

    Výroba dealergizovaných jablečných šťáv se zvýší z nuly na 100 %, objem výroby u výrobce se zvýší o 10%.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027022

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem