Zařízení na zpracování kombinované bílkoviny pod hladinou vody
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F10%3A00000164" target="_blank" >RIV/00027022:_____/10:00000164 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zařízení na zpracování kombinované bílkoviny pod hladinou vody
Popis výsledku v původním jazyce
Podstata technického řešení spočívá v tom, že polotovar je dávkován do vody o teplotě nižší, než je teplota stabilizační, ale taková, která umožní částečné uzavření povrchu dávkovaného polotovaru 1.stabilizaci. Takto připravený polotovar lze pod vodní hladinou speciálním zařízením tvarovat (například do tvaru nepravidelného plátku). Při tom speciální zařízení zajišťuje udržení vytvořeného tvaru pod hladinou do ukončení 2.stabilizace a současně jej odsouvá z místa, kde byl vložen polotovar do místa vodního proudu o teplotě 70-100°C, v kterém se tvar po uvolnění z tvarovacího zařízení definitivně stabilizuje. Výkon zařízení je ovlivňován rychlostí vkládání polotovaru, počtem tvarovacích míst, způsobem vytváření tvaru a jeho velikostí resp. maximální tloušťkou výrobku vzhledem k potřebné době na konečnou stabilizaci. Celé zařízení je nutno samozřejmě regulovat. Pro zařízení tohoto typu, určených pro větší výkony, je možné dávkovat do vícenásobných tvarovacích elementů.
Název v anglickém jazyce
Device for processing combined protein under water surface
Popis výsledku anglicky
přeložit Podstata technického řešení spočívá v tom, že polotovar je dávkován do vody o teplotě nižší, než je teplota stabilizační, ale taková, která umožní částečné uzavření povrchu dávkovaného polotovaru 1.stabilizaci. Takto připravený polotovar lze podvodní hladinou speciálním zařízením tvarovat (například do tvaru nepravidelného plátku). Při tom speciální zařízení zajišťuje udržení vytvořeného tvaru pod hladinou do ukončení 2.stabilizace a současně jej odsouvá z místa, kde byl vložen polotovar do místa vodního proudu o teplotě 70-100°C, v kterém se tvar po uvolnění z tvarovacího zařízení definitivně stabilizuje. Výkon zařízení je ovlivňován rychlostí vkládání polotovaru, počtem tvarovacích míst, způsobem vytváření tvaru a jeho velikostí resp. maximální tloušťkou výrobku vzhledem k potřebné době na konečnou stabilizaci. Celé zařízení je nutno samozřejmě regulovat. Pro zařízení tohoto typu, určených pro větší výkony, je možné dávkovat do vícenásobných tvarovacích elementů.
Klasifikace
Druh
G<sub>prot</sub> - Prototyp
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06172" target="_blank" >2B06172: Bezpečné a kvalitní potraviny k podpoře snižování nadváhy</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
UV 19640
Číselná identifikace
—
Technické parametry
prodej užitného vzoru č. 19640 za účelem výroby (realizace), kupní smlouva č.16/10 uzavřena mezi VÚPP a SUNFOOD s.r.o. dne 7.5. 2010
Ekonomické parametry
Zařízení umožní výrobu nové potraviny -sojovo-bílkového plátku( 2 druhů), čímž se zvýší objem výroby u výrobce o 20%.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
25949411
Název vlastníka
SUNFOOD s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—