Poloprovozně ověřená technologie výroby hydrogelových nanočástic pro potravinářské aplikace nebulizací oxidem uhličitým.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000032" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000032 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Poloprovozně ověřená technologie výroby hydrogelových nanočástic pro potravinářské aplikace nebulizací oxidem uhličitým.
Popis výsledku v původním jazyce
Technologie sušení chitosanu a alginátu sodného nebulizací oxidem uhličitým byly poloprovozně ověřeny. Nanočástice či mikročástice chitosanu nebo alginátu mají širokou škálu aplikací v oblatech průmyslových biotechnologií, farmacie a v potravinářském a kosmetickém průmyslu
Název v anglickém jazyce
Pilot-plant technology of pruduction of hydrogel nanoparticles for food applications by carbon dioxide assisted nebulization.
Popis výsledku anglicky
The technology of nebulisation drying of chitosan and sodium alginate were scalled-up. The chitosan or alginate nanoparticles or microparticles can be applied across a wide range of biomedical, pharmaceutical, cosmetical and functional food industries.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TH01020905" target="_blank" >TH01020905: Progresivní nanotechnologie pro potravinářské a medicínské aplikace.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
N3
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Licenční smlouva s firmou Vakos XT (IČO: 25656180) byla uzavřena 31.3.2016.
Ekonomické parametry
Rozšíření produktového portfolia firmy Vakos XT. Po ukončení projektu předpokládáme příjem nabyvatele licence z komerčního užívání poskytnutého know-how v přibližném rozsahu 300 až 600 tis. Kč v jednom roce.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00027022
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—