Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Poloprovozně ověřená technologie výroby hydrogelových nanočástic pro potravinářské aplikace nebulizací oxidem uhličitým.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000032" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000032 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Poloprovozně ověřená technologie výroby hydrogelových nanočástic pro potravinářské aplikace nebulizací oxidem uhličitým.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technologie sušení chitosanu a alginátu sodného nebulizací oxidem uhličitým byly poloprovozně ověřeny. Nanočástice či mikročástice chitosanu nebo alginátu mají širokou škálu aplikací v oblatech průmyslových biotechnologií, farmacie a v potravinářském a kosmetickém průmyslu

  • Název v anglickém jazyce

    Pilot-plant technology of pruduction of hydrogel nanoparticles for food applications by carbon dioxide assisted nebulization.

  • Popis výsledku anglicky

    The technology of nebulisation drying of chitosan and sodium alginate were scalled-up. The chitosan or alginate nanoparticles or microparticles can be applied across a wide range of biomedical, pharmaceutical, cosmetical and functional food industries.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TH01020905" target="_blank" >TH01020905: Progresivní nanotechnologie pro potravinářské a medicínské aplikace.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    N3

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Licenční smlouva s firmou Vakos XT (IČO: 25656180) byla uzavřena 31.3.2016.

  • Ekonomické parametry

    Rozšíření produktového portfolia firmy Vakos XT. Po ukončení projektu předpokládáme příjem nabyvatele licence z komerčního užívání poskytnutého know-how v přibližném rozsahu 300 až 600 tis. Kč v jednom roce.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027022

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem