Způsob dekontaminace zeleniny s využitím ozónu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000065" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000065 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=10023811&lan=cs&s_majs=&s_puvo=&s_naze=&s_anot=" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=10023811&lan=cs&s_majs=&s_puvo=&s_naze=&s_anot=</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Způsob dekontaminace zeleniny s využitím ozónu
Popis výsledku v původním jazyce
Způsob dekontaminace zeleniny s využitím ozónu v součinnosti s tepelnou úpravou spočívá v tom, že se provede tepelné ošetření zeleniny a ošetření ozónem. Takto ošetřená zelenina se skladuje při teplotě 5 až 7 °C. Dosáhne se tak účinnější redukce mikroorganismů na povrchu zeleniny vlivem aktivace spor během tepelného ošetření a následné inaktivaci ozónem.
Název v anglickém jazyce
Vegetable decontamination method by making use of ozone
Popis výsledku anglicky
The proposed vegetable decontamination method by making use of ozone in connection with heat treatment is characterized in that vegetable heat treatment and ozone treatment are carried out. So treated vegetable is then stored at a temperature ranging from 5 to7 degC. The result of the invented process is reduction in more efficient manner of microorganisms on the vegetable surface due to activation of spores during heat treatment and subsequent inactivation thereof by ozone.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
—
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
305555
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
29. 10. 2015
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence