Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Řepková nativní bílkovina pro použití v potravinářském průmyslu

Popis výsledku

Řešení se týká sušené částečně separované bílkoviny z výlisků brukve řepky olejky (Brassica napus subsp.napus). Ekvivalentní produkt, sušený na sprejové sušárně, je nezbytnou součástí celé řady bezlepkových produktů. V těchto produktech má tvořit rozhodující složku, upravující organoleptické vlastnosti a tedy i kvalitu pečiva.

Klíčová slova

protein concetratemicropaticulatedrapeseedBrassica napusnebulisation spray dryingCASND

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Řepková nativní bílkovina pro použití v potravinářském průmyslu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Řešení se týká sušené částečně separované bílkoviny z výlisků brukve řepky olejky (Brassica napus subsp.napus). Ekvivalentní produkt, sušený na sprejové sušárně, je nezbytnou součástí celé řady bezlepkových produktů. V těchto produktech má tvořit rozhodující složku, upravující organoleptické vlastnosti a tedy i kvalitu pečiva.

  • Název v anglickém jazyce

    A rapeseed native protein for use in the food industry

  • Popis výsledku anglicky

    The utility model describes a microparticulated concentrate of proteins of Brassica napus for food applications. Carbon Dioxide Assisted Spray Nebulisation Drying technology has been used to dry and micronize the final product.

Klasifikace

  • Druh

    Fuzit - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    30339

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

Základní informace

Druh výsledku

Fuzit - Užitný vzor

Fuzit

OECD FORD

Agricultural biotechnology and food biotechnology

Rok uplatnění

2017