Řepková nativní bílkovina pro použití v potravinářském průmyslu
Popis výsledku
Řešení se týká sušené částečně separované bílkoviny z výlisků brukve řepky olejky (Brassica napus subsp.napus). Ekvivalentní produkt, sušený na sprejové sušárně, je nezbytnou součástí celé řady bezlepkových produktů. V těchto produktech má tvořit rozhodující složku, upravující organoleptické vlastnosti a tedy i kvalitu pečiva.
Klíčová slova
protein concetratemicropaticulatedrapeseedBrassica napusnebulisation spray dryingCASND
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
Výsledek na webu
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Řepková nativní bílkovina pro použití v potravinářském průmyslu
Popis výsledku v původním jazyce
Řešení se týká sušené částečně separované bílkoviny z výlisků brukve řepky olejky (Brassica napus subsp.napus). Ekvivalentní produkt, sušený na sprejové sušárně, je nezbytnou součástí celé řady bezlepkových produktů. V těchto produktech má tvořit rozhodující složku, upravující organoleptické vlastnosti a tedy i kvalitu pečiva.
Název v anglickém jazyce
A rapeseed native protein for use in the food industry
Popis výsledku anglicky
The utility model describes a microparticulated concentrate of proteins of Brassica napus for food applications. Carbon Dioxide Assisted Spray Nebulisation Drying technology has been used to dry and micronize the final product.
Klasifikace
Druh
Fuzit - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
TA04010762: Zlepšení kvality bezlepkového pečiva novými zdroji proteinů
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
30339
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Základní informace
Druh výsledku
Fuzit - Užitný vzor
OECD FORD
Agricultural biotechnology and food biotechnology
Rok uplatnění
2017