Přísada ke zvýšení produkce pigmentů v submerzních kulturách mikroskopických hub a způsob její výroby
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000023" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000023 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Přísada ke zvýšení produkce pigmentů v submerzních kulturách mikroskopických hub a způsob její výroby
Popis výsledku v původním jazyce
Přísada do živné půdy pro zvýšenou produkci pigmentů mikroskopických hub obsahuje aminokyselinami fortifikovaný hydrolyzát proteinů s obsahem 12,1 až 18 % hmotn. amino dusíku. Způsob zvýšení produkce pigmentů spočívá v tom, že v původním růstovém médiu kultury mikroskopické houby je obsaženo 16 mg amino dusíku na 1 g vložené sacharózy. Toto počáteční množství obsažených dusíkatých a uhlíkatých živin v růstovém médiu je zvýšeno na poměr 30 až 80 mg amino dusíku na 1 g vložené sacharózy, přičemž živiny v tomto poměru jsou vloženy na počátku kultivace.
Název v anglickém jazyce
An additive to increase the production of pigments in submerged microscopic fungi cultures and the way they are produced
Popis výsledku anglicky
An additive to culture media for the increased production of pigments of microscopic fungi comprises amino acid fortified protein hydrolyzate containing 12.1 to 18% by weight of amino nitrogen. The method of increasing pigment production consists in the fact that 16 mg of amino nitrogen per 1 g of sucrose input is contained in the original growth medium of the microscopic fungi culture. This initial amount of nitrogenous and carbonaceous nutrients contained in the growth medium is increased to a ratio of 30 to 80 mg of amino nitrogen per gram of sucrose input, wherein the nutrients in this ratio are input at the beginning of the culture.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
307328
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
6. 6. 2018
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
O - Doposud nevyužívaný výsledek