Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Složení potravin se mění k lepšímu. Výrobci ubírají cukr i sůl.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3A1169" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:1169 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/reformulace-zdravi-cukr-sul-snizovani-vyrobci.A210519_111147_ekonomika_vebe" target="_blank" >https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/reformulace-zdravi-cukr-sul-snizovani-vyrobci.A210519_111147_ekonomika_vebe</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Složení potravin se mění k lepšímu. Výrobci ubírají cukr i sůl.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek popisuje současný stav problematiky v oblasti potravin, kdy se i u výrobců prosazují strategie snižování obsahu cukru a soli ve výrobcích. Jde o program reformulací.

  • Název v anglickém jazyce

    Food composition turns better. Producers reduce sugar and salt content.

  • Popis výsledku anglicky

    The article describes current state in the sphere of food producers where the strategy for sugar and salt reduction are being promoted. It is within the reformulation programme.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinářství a výživě v České republice</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů