Složení potravin se mění k lepšímu. Výrobci ubírají cukr i sůl.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3A1169" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:1169 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/reformulace-zdravi-cukr-sul-snizovani-vyrobci.A210519_111147_ekonomika_vebe" target="_blank" >https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/reformulace-zdravi-cukr-sul-snizovani-vyrobci.A210519_111147_ekonomika_vebe</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Složení potravin se mění k lepšímu. Výrobci ubírají cukr i sůl.
Popis výsledku v původním jazyce
Článek popisuje současný stav problematiky v oblasti potravin, kdy se i u výrobců prosazují strategie snižování obsahu cukru a soli ve výrobcích. Jde o program reformulací.
Název v anglickém jazyce
Food composition turns better. Producers reduce sugar and salt content.
Popis výsledku anglicky
The article describes current state in the sphere of food producers where the strategy for sugar and salt reduction are being promoted. It is within the reformulation programme.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinářství a výživě v České republice</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů