Low-FODMAP dieta a její rizika
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3AN0000040" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:N0000040 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2022/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2022/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Low-FODMAP dieta a její rizika
Popis výsledku v původním jazyce
Low-FODMAP dieta je krátkodobě doporučena při trávících potížích. Na určité období dojde k vynechání potravin obsahujících FODMAP a po upravení problémů se znovu zavádějí do stravy.
Název v anglickém jazyce
Low-FODMAP diet and its risks
Popis výsledku anglicky
The low-FODMAP diet is recommended for short-term digestive problems. Foods containing FODMAPs are eliminated for a period of time and reintroduced after correcting the problems.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
77
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
2-5
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—