Jogurt z kozího mléka vybraného pomocí molekulárně-genetických metod s příchutí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000078" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000078 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jogurt z kozího mléka vybraného pomocí molekulárně-genetických metod s příchutí
Popis výsledku v původním jazyce
Jogurt z kozího mléka vybraného pomocí molekulárně-genetických metod s příchutí představuje preparát s obsahem prebiotik, živých probiotických kultur a betaninu.
Název v anglickém jazyce
Yoghurt from goat milk selected by molecular-genetic methods with flavour
Popis výsledku anglicky
Yoghurt from goat milk selected by molecular-genetic methods with flavour presents product which contains prebiotics, live probiotic cultures and betanine.
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/FW01010347" target="_blank" >FW01010347: Smart potraviny s biočipovou kontrolou</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Interní zpráva
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Výsledný jogurt z kozího mléka vybraného pomocí molekulárně-genetických metod s příchutí s přídavkem pyré z červené řepy je možno konzumovat přímo. Jeho příprava je proveditelná v domácnosti nebo v mlékárenském provozu. V provozních podmínkách je třeba zajistit aseptické plnění, pak je možné výrobek distribuovat v rámci chladírenského řetězce. Výsledný jogurt je hypoalergenní z hlediska alergie na kozí alfa S1 kasein. Dále je vhodná také pro alergiky s vyvinutou alergií vůči kravskému alfa S1 kaseinu. Tyto alergie se totiž často sdružují a vyskytují souběžně.
Ekonomické parametry
K využití/ V nabídce
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00027022
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský v Praze, v.v.i.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—