Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jogurt z kozího mléka vybraného pomocí molekulárně-genetických metod s příchutí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000078" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000078 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jogurt z kozího mléka vybraného pomocí molekulárně-genetických metod s příchutí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jogurt z kozího mléka vybraného pomocí molekulárně-genetických metod s příchutí představuje preparát s obsahem prebiotik, živých probiotických kultur a betaninu.

  • Název v anglickém jazyce

    Yoghurt from goat milk selected by molecular-genetic methods with flavour

  • Popis výsledku anglicky

    Yoghurt from goat milk selected by molecular-genetic methods with flavour presents product which contains prebiotics, live probiotic cultures and betanine.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/FW01010347" target="_blank" >FW01010347: Smart potraviny s biočipovou kontrolou</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Interní zpráva

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Výsledný jogurt z kozího mléka vybraného pomocí molekulárně-genetických metod s příchutí s přídavkem pyré z červené řepy je možno konzumovat přímo. Jeho příprava je proveditelná v domácnosti nebo v mlékárenském provozu. V provozních podmínkách je třeba zajistit aseptické plnění, pak je možné výrobek distribuovat v rámci chladírenského řetězce. Výsledný jogurt je hypoalergenní z hlediska alergie na kozí alfa S1 kasein. Dále je vhodná také pro alergiky s vyvinutou alergií vůči kravskému alfa S1 kaseinu. Tyto alergie se totiž často sdružují a vyskytují souběžně.

  • Ekonomické parametry

    K využití/ V nabídce

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027022

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský v Praze, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem