Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ošetřování a skladování potravinářských zrnin I

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027031%3A_____%2F10%3A1R000171" target="_blank" >RIV/00027031:_____/10:1R000171 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ošetřování a skladování potravinářských zrnin I

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zemědělský podnik potřebuje k překlenutí časového nesouladu mezi dobou sklizně obilovin a dobou jejich prodeje (realizace tržeb) nutně vhodné skladovací prostory. Jejich vybavení musí naplňovat základní požadavek uchovávání biologické hodnoty zrna. Dosáhnout tohoto požadavku znamená především snížit teplotu i vlhkost skladované hmoty cestou intenzivního a aktivního provzdušňování. Základním principem a cílem dlouhodobého skladování obilovin pro mlýnské zpracování je tedy v procesu posklizňového dozrávání dotvořit a v průběhu dalšího skladování udržet technologický potenciál zrna. Doba potřebná k dostatečnému posklizňovému dozrání zrna závisí na jeho stavu v okamžiku sklizně a na mnoha dalších faktorech, obecně se však považuje za přijatelné období 3 ?6 ti týdnů.

  • Název v anglickém jazyce

    Treatment and Storage of Food Grain Crops I

  • Popis výsledku anglicky

    Agricultural company needs necessarily appropriate storage space to bridge the gap between the time of cereal harvest and the time of sale (revenue realization). Their equipment has to meet the basic requirement of keeping the biological value of grain.To achieve this requirement means in particular to reduce the temperature and humidity of storage materials by intensive and active aeration. The basic principles and objectives for long term grain storage for mill processing is in the process of completing the post-harvest ripening and storage of further maintaining the technological potential of the grain. The time needed to enough post-harvest grain maturation depends on its condition at the time of harvest and many other factors, it is generally notconsidered an acceptable period of 3-6 weeks.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GB - Zemědělské stroje a stavby

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů