Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Udržitelné podmínky v halovém skladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027031%3A_____%2F14%3A%230000502" target="_blank" >RIV/00027031:_____/14:#0000502 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzt.cz/" target="_blank" >http://www.vuzt.cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Udržitelné podmínky v halovém skladu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Podstata konzervace zrna ošetřeného metodou aktivního provzdušňování je snížení teploty skladovaného zrna, což má za následek omezení vznikajících fyzikálně-biologických a chemických pochodů. V průběhu skladování produkuje vlhké zrno svým dýcháním teplo,které způsobí zapaření, a tím znehodnocení zrna. Vzduch dodávaný ventilátorem do skladovacího prostoru zabraňuje nadměrnému vzniku tepla. S tím souvisí i požadavek dokonalého bezztrátového rozvodu vzduchu, aby uskladněné zrno ve skladovacím prostoru bylo rovnoměrně vystaveno účinkům vzduchového proudu a aby nevznikaly prostory, kdy by vháněný vzduch nepůsobil na uskladněné zrno. Množství vzduchu potřebného k aktivnímu provzdušňování závisí především na vlhkosti skladovaného zrna.

  • Název v anglickém jazyce

    Sustainable conditions in indoor warehouse

  • Popis výsledku anglicky

    The principle of preservation of grain treated by the method of active aeration is reduction of temperature of the stored grain resulting in restriction of physical, biological and chemical processes. During the storege the wet grain produces through itsbreathing the heat, which causes steaming up and thus also devaluation of the grain. The air supplied by a fan into the storage space prevents excessive generation of heat. this is also related to a requirement of perfect loss-free air distribution andtherefore the grain stored in the storage area must be equally exposed to the air flow effects, because it must not be created the spaces, in which the incoming air cannot act upon the stored grain. The quantity of air necessary to an active aeration depends above all on the moisture of stored grain.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GB - Zemědělské stroje a stavby

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů