Posklizňové ošetřování a skladování potravinářských zrnin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027031%3A_____%2F14%3A%230000504" target="_blank" >RIV/00027031:_____/14:#0000504 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vuzt.cz/" target="_blank" >http://www.vuzt.cz/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Posklizňové ošetřování a skladování potravinářských zrnin
Popis výsledku v původním jazyce
Obiloviny jako základ racionální výživy jsou sezónním produktem, který nebývá zpravidla zpracován ihned po sklizni, ale spotřebovává se průběžně. Z toho vyplývá nutnost šetrného posklizňového ošetření při zachování přírodního stavu a následné dlouhodobéskladování od sklizně až do doby použití ke zpracování na finální výrobky nebo k přímé spotřebě. Zásadní jsou takové posklizňové úpravy zrna a skladovací podmínky, které nemohou snižovat biologickou hodnotu potravinářských zrnin.
Název v anglickém jazyce
Post-harvest treatment and storage of food grains
Popis výsledku anglicky
Cereals as a basis of rational nutrition are a seasonal product, that is not usually processed immediately after harvest, but it is consumed gradually. This implies a friendly post-harvest treatment while preserving the natural state and the subsequent long-term storage from harvest until they are used for processing into final products or for direct consumption. Essential post-harvest treatments of grain and storage conditions are those, which cannot reduce the biological value of food grains.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GB - Zemědělské stroje a stavby
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů