Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Replacement of extracted soybean meal by cured rapecake in lactating cows.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F00%3A70000065" target="_blank" >RIV/00027162:_____/00:70000065 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Replacement of extracted soybean meal by cured rapecake in lactating cows.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Groups of experimental (E) and control (C) cows were fed a ration containing 35% of cured rapeseed cake and extracted soybean meal, respectively. No exceeding of the reference range for metabolic parameters was found in the groups E and C. Significant differences were found for concentrations of ammonia (higher in E) and butyric acid (higher in C) in ruminal fluid, of urea in blood and milk (lower in E), and of total lipids (higher in C), and calcium in blood. .Milk acidity was lower in E Milk protein and lipid concentrations was significantly lower in E in the final phase of the experiment. The difference in milk yeild was nonsignificant.

  • Název v anglickém jazyce

    Replacement of extracted soybean meal by cured rapecake in lactating cows.

  • Popis výsledku anglicky

    Groups of experimental (E) and control (C) cows were fed a ration containing 35% of cured rapeseed cake and extracted soybean meal, respectively. No exceeding of the reference range for metabolic parameters was found in the groups E and C. Significant differences were found for concentrations of ammonia (higher in E) and butyric acid (higher in C) in ruminal fluid, of urea in blood and milk (lower in E), and of total lipids (higher in C), and calcium in blood. .Milk acidity was lower in E Milk protein and lipid concentrations was significantly lower in E in the final phase of the experiment. The difference in milk yeild was nonsignificant.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP7187" target="_blank" >EP7187: Úprava řepky olejky (výlisků, šrotu semen) pro krmné účely a její použití u skotu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Veterinární medicína

  • ISSN

    0375-8427

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    45

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus