Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití metod hodnocení nativního ejakulátu psa konzervovaného hlubokým chladem pro odhad jeho kvality po rozmrazení

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F06%3A%230000096" target="_blank" >RIV/00027162:_____/06:#0000096 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití metod hodnocení nativního ejakulátu psa konzervovaného hlubokým chladem pro odhad jeho kvality po rozmrazení

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vyšetřované ejakuláty byly konzervovány Tris-fruktoso-citrát-žloutkovým ředidlem s obsahem glycerolu 6 %. Vyšetření semene bylo zaměřeno na hodnocení parametrů určující kvalitu membrán spermie. Byl ověřen význam sledování parametrů spermatoanalýzy, a topředevším parametrů sledujících integritu membrán spermií, v průběhu testu přežitelnosti pro odhad kvality semene psa po rozmrazení. Na základě sledování byl doporučen maximální 10% pokles z výchozí hodnoty parametrů kvality spermií psa během testu přežitelnosti. Nízké procento vzorků odpovídajících zvoleným limitům pro kvalitu rozmrazeného semene psa ve skupině ejakulátů s horší kvalitou po odběru, poukázalo na důležitost seznámení se s kvalitou nativního semene.

  • Název v anglickém jazyce

    Significance of fresh dog semen assessment fo the prediction of sperm quality after thawing

  • Popis výsledku anglicky

    Ejaculates were cryopreserved in Tris-fructose-citric acid-egg-yolk extender containing 6 % of glycerol. The examination of semen was focused on parameters determining quality of sperm membranes. Significance of semen quality monitoring (particularly sperm membrane integrity) during the short-term survival test for predicting dog semen quality after thawing was evaluated. The maximum decrease in quality of the dog sperm during the survival test was recommended to be 10 % of the initial values. It follows from the present study that the knowledge of fresh semen quality is important, because only a low percentage of ejaculates that had a low quality after collection, corresponded to the selected limits for the thawed semen quality.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Veterinářství

  • ISSN

    0506-8231

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    5

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus