Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Methods for Preparation of MS2 Phage-Like Particles and Their Utilization as Process Control Viruses in RT-PCR and qRT-PCR Detection of RNA Viruses From Food Matrices and Clinical Specimens

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F15%3A%230001289" target="_blank" >RIV/00027162:_____/15:#0001289 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216224:14310/15:00108804

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s12560-015-9188-2" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/s12560-015-9188-2</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s12560-015-9188-2" target="_blank" >10.1007/s12560-015-9188-2</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Methods for Preparation of MS2 Phage-Like Particles and Their Utilization as Process Control Viruses in RT-PCR and qRT-PCR Detection of RNA Viruses From Food Matrices and Clinical Specimens

  • Popis výsledku v původním jazyce

    RNA viruses are pathogenic agents of many serious infectious diseases affecting humans and animals. The detection of pathogenic RNA viruses is based on modern molecular methods, of which the most widely used methods are the reverse transcription polymerase chain reaction (RT-PCR) and the real-time quantitative reverse transcription polymerase chain reaction (qRT-PCR). All steps of RT-PCR and qRT-PCR should be strictly controlled to ensure the validity of results. False-negative results may be caused notonly by inhibition of RT or/and PCR steps but also by failure of the nucleic acid extraction step, particularly in the case of viral RNA extraction. The control of nucleic acid extraction generally involves the utilization of a non-pathogenic virus (process control virus) of similar structural properties to those of the target virus. Although in clinical samples the use of such process control virus is only recommended, in other kinds of settings such as food matrices its use is necessa

  • Název v anglickém jazyce

    Methods for Preparation of MS2 Phage-Like Particles and Their Utilization as Process Control Viruses in RT-PCR and qRT-PCR Detection of RNA Viruses From Food Matrices and Clinical Specimens

  • Popis výsledku anglicky

    RNA viruses are pathogenic agents of many serious infectious diseases affecting humans and animals. The detection of pathogenic RNA viruses is based on modern molecular methods, of which the most widely used methods are the reverse transcription polymerase chain reaction (RT-PCR) and the real-time quantitative reverse transcription polymerase chain reaction (qRT-PCR). All steps of RT-PCR and qRT-PCR should be strictly controlled to ensure the validity of results. False-negative results may be caused notonly by inhibition of RT or/and PCR steps but also by failure of the nucleic acid extraction step, particularly in the case of viral RNA extraction. The control of nucleic acid extraction generally involves the utilization of a non-pathogenic virus (process control virus) of similar structural properties to those of the target virus. Although in clinical samples the use of such process control virus is only recommended, in other kinds of settings such as food matrices its use is necessa

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    FOOD AND ENVIRONMENTAL VIROLOGY

  • ISSN

    1867-0334

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    7

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    16

  • Strana od-do

    96-111

  • Kód UT WoS článku

    000354389300003

  • EID výsledku v databázi Scopus