Využití probiotik ve výkrmu kuřat – vyžádaná přednáška na PRACOVNÍM JEDNÁNÍ DODAVATELŮ JATEČNÝCH KUŘAT, Trhový Štěpánov, Česká republika, 28. února 2023
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F23%3AN0000125" target="_blank" >RIV/00027162:_____/23:N0000125 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití probiotik ve výkrmu kuřat – vyžádaná přednáška na PRACOVNÍM JEDNÁNÍ DODAVATELŮ JATEČNÝCH KUŘAT, Trhový Štěpánov, Česká republika, 28. února 2023
Popis výsledku v původním jazyce
Během půlhodinové prezentace byly představeny naše dosavadní poznatky o složení střevní mikroflóry drůbeže a významu této mikroflóry pro odolnost kuřat před infekcí salmonelami. Rovněž jsme upozornili na možnost ovlivnit mikroflóru v prostředí kuřat a nepřímo tak zlepšit zdravotní stav kuřat.
Název v anglickém jazyce
Use of probiotics in chicken production – invited presentation at Working meeting of meat type poultry producers, Trhovy Stepanov, Czech Republic, Februarty 28, 2023
Popis výsledku anglicky
During 30-minute presentation, our recent findings on composition of chicken gut microbiota and importance of this microbiota for chicken resistance to Salmonella were introduced. Possibilities how to influence microbial communities in chicken environment were also mentioned, in an association with indirect improvement of chicken health status.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů