Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv socio-ekonomických faktorů na spotřebu potravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F09%3A%230000326" target="_blank" >RIV/00027251:_____/09:#0000326 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv socio-ekonomických faktorů na spotřebu potravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Výzkumná studie se zabývá působením sociálních a ekonomických faktorů na globální a diferencovanou spotřebu potravin a nápojů v časovém horizontu 2000-2007. Analyzuje spotřebitelské ceny potravin a nápojů, příjmovou úroveň domácností, výdaje, podíl výdajů za potraviny na celkových výdajích a změny ve spotřebním koši potravin. Hodnotí rovněž dopad vstupu ČR do EU na tyto faktory. Výsledkem analýzy je zhodnocení uvedených vlivů na vývoj celkové spotřeby potravin i spotřeby v jednotlivých sociálních a příjmových skupinách domácností.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of social and economic factors on food consumption

  • Popis výsledku anglicky

    The research study is dealing with the impact of social and economic factors on the global and differentiated food and beverages consumption in time horizon 2000?2007. There are analyzed the consumer prices of food and beverages, the households income groups, expenditures, the share of expenditures on food on the total households expenditures and the changes on consumption of food basket. The influence of the Czech Republic accession to the EU on these factors is analyzed, too. The result of the analysis is the evaluation of these influences impacts on the total food consumption and on consumption in particular social and incomes households groups.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-86671-62-8

  • Počet stran knihy

    72

  • Název nakladatele

    ÚZEI Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS knihy