Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Impact of Subsidies on Technical Efficiency of Meat Processing Companies

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F18%3AN0000001" target="_blank" >RIV/00027251:_____/18:N0000001 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://online.agris.cz/archive/2018/1/06" target="_blank" >https://online.agris.cz/archive/2018/1/06</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.7160/aol.2018.100106" target="_blank" >10.7160/aol.2018.100106</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Impact of Subsidies on Technical Efficiency of Meat Processing Companies

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper deals with the technical efficiency analysis of meat processors in the Czech Republic and evaluates an impact of subsidies on companies’ technical efficiency. Albertina database which collects accounting data of the Czech meat processors was used for the empirical analysis for the programming period 2007-2013. Subsidies data was collected from the public register of recipients of the Ministry of Agriculture of the Czech Republic. In total, 207 meat processors were analysed. The methodological approach taken in this study is based on translogarithmic production function and Stochastic Frontier Analysis. True Random Effects model, and Battese and Coelli model were used to evaluate the impact of subsidies on technical efficiency. The results of both used methods indicate positive impact of subsidies on meat processors technical efficiency. Material input displays the highest elasticity; the lowest elasticity belongs to production factor Capital. Technical change has a positive impact on production.

  • Název v anglickém jazyce

    Impact of Subsidies on Technical Efficiency of Meat Processing Companies

  • Popis výsledku anglicky

    The paper deals with the technical efficiency analysis of meat processors in the Czech Republic and evaluates an impact of subsidies on companies’ technical efficiency. Albertina database which collects accounting data of the Czech meat processors was used for the empirical analysis for the programming period 2007-2013. Subsidies data was collected from the public register of recipients of the Ministry of Agriculture of the Czech Republic. In total, 207 meat processors were analysed. The methodological approach taken in this study is based on translogarithmic production function and Stochastic Frontier Analysis. True Random Effects model, and Battese and Coelli model were used to evaluate the impact of subsidies on technical efficiency. The results of both used methods indicate positive impact of subsidies on meat processors technical efficiency. Material input displays the highest elasticity; the lowest elasticity belongs to production factor Capital. Technical change has a positive impact on production.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agris on-line Papers in Economics and Informatics

  • ISSN

    1804-1930

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    10

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    61-70

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85044754303