Vývoj spotřeby potravinářských výrobků v ČR v uplynulém desetiletí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F23%3AN0000026" target="_blank" >RIV/00027251:_____/23:N0000026 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/wp-content/uploads/2023/12/spotreba.pdf" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/wp-content/uploads/2023/12/spotreba.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vývoj spotřeby potravinářských výrobků v ČR v uplynulém desetiletí
Popis výsledku v původním jazyce
V článku je hodnocen vývoj celkové hmotné spotřeby jednotlivých potravin a stručně i nealkoholických nápojů za období let 2012-2021. Jsou zde rovněž zmapovány faktory, které spotřebu potravin nejvíce ovlivnily. Pozornost je věnována vývoji poptávky a spotřeby v letech 2020 a 2021, kdy byla ČR zasažena pandemií Covid-19.
Název v anglickém jazyce
Development of consumption of food products in the Czech Republic in the past decade
Popis výsledku anglicky
The article assesses the development of the total material consumption of individual foods and, briefly, non-alcoholic beverages over the period 2012-2021. It also maps the factors that have most influenced food consumption. Attention is paid to the development of demand and consumption in 2020 and 2021, when the Czech Republic was affected by the Covid-19 pandemic.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
50200 - Economics and Business
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
78
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
23-28
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—