Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj spotřeby potravinářských výrobků v ČR v uplynulém desetiletí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F23%3AN0000026" target="_blank" >RIV/00027251:_____/23:N0000026 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.vyzivaspol.cz/wp-content/uploads/2023/12/spotreba.pdf" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/wp-content/uploads/2023/12/spotreba.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj spotřeby potravinářských výrobků v ČR v uplynulém desetiletí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V článku je hodnocen vývoj celkové hmotné spotřeby jednotlivých potravin a stručně i nealkoholických nápojů za období let 2012-2021. Jsou zde rovněž zmapovány faktory, které spotřebu potravin nejvíce ovlivnily. Pozornost je věnována vývoji poptávky a spotřeby v letech 2020 a 2021, kdy byla ČR zasažena pandemií Covid-19.

  • Název v anglickém jazyce

    Development of consumption of food products in the Czech Republic in the past decade

  • Popis výsledku anglicky

    The article assesses the development of the total material consumption of individual foods and, briefly, non-alcoholic beverages over the period 2012-2021. It also maps the factors that have most influenced food consumption. Attention is paid to the development of demand and consumption in 2020 and 2021, when the Czech Republic was affected by the Covid-19 pandemic.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50200 - Economics and Business

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    78

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    23-28

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus