Produkce vepřového v ekonomických souvislostech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F23%3AN0000046" target="_blank" >RIV/00027251:_____/23:N0000046 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Produkce vepřového v ekonomických souvislostech
Popis výsledku v původním jazyce
Článek se zabývá aktuálním vývojem trhu s vepřovým masem a ekonomikou chovu prasat v ČR v letech 2017-2022 vč. vyhohodnocení vlivu užitkovosti prasat na ekonomiku výkrmu. Byl uvažován také vliv podpor na ekonomiku výkrmu prasat. Výsledky za ČR vychází z výběrového šetření zpracovávané v ÚZEI v letech 2017-20210. Pro rok 2022 byl proveden odhad ekonomiky. Zemědělec č. 19/2023. str. 13-16. Profi Press. ISSN 1211-3816.
Název v anglickém jazyce
Economic context of pig meat production
Popis výsledku anglicky
The paper deals with the economics of pig breeding in the Czech Republic in 2017-2022. The effect of pig performance on the economics of fattening was evaluated in 2022. The effect of subsidies on the economics of pig fattening was also considered. The results for the Czech Republic are based on a sample survey carried out by the IZEI in the period 2017-2021. For the year 2022, an estimate of the economy was made. Zemědělec č. 19/2023. str. 13-16. Profi Press. ISSN 1211-3816.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
50200 - Economics and Business
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů