Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj ekonomických ukazatelů masného průmyslu v mezinárodním kontextu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F24%3AN0000008" target="_blank" >RIV/00027251:_____/24:N0000008 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2-casopisu-maso-rok-2024/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2-casopisu-maso-rok-2024/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj ekonomických ukazatelů masného průmyslu v mezinárodním kontextu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek se zaměřuje na zhodnocení vývoje vybraných ekonomických ukazatelů masného průmyslu v ČR, v zemích Visegrádské skupiny a jejich komparaci s EU. Hodnoceny byly ukazatele struktury (počet podniků, počet pracovníků, počet pracovníků připadající na podnik), ale i výkonnostní ukazatele, jako je vytvořená produkce, produktivita práce či ohodnocení pracovníků v daném průmyslu. Oproti ostatním zemím V4 se ČR více zaměřuje na provoz jatek a výrobu čerstvého a zmrazeného masa (84,3 % podniků), tyto podniky zároveň vykazují nejnižší produktivitu práce v rámci V4. Úroveň mezd v ČR při komparaci s V4 je nad průměrem. Průměrná velikost podniku v rámci EU je v ČR jedna z nejmenších.

  • Název v anglickém jazyce

    Development of economic indicators of the meat industry in the international context

  • Popis výsledku anglicky

    The article focuses on the evaluation of the development of selected economic indicators of the meat industry in the Czech Republic, in the Visegrad Group countries and their comparison with the EU. The evaluation focused on structural indicators (number of enterprises, number of workers, number of workers per enterprise), but also on performance indicators such as output, labour productivity and workers' remuneration in the industry. Compared to the other V4 countries, the Czech Republic is more focused on slaughterhouse operations and fresh and frozen meat production (84.3% of enterprises), while these enterprises have the lowest labour productivity in the V4. Wage levels in the Czech Republic are above average when compared to the V4. The average enterprise size in the EU is one of the smallest in the Czech Republic.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50200 - Economics and Business

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    36

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    31-35

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus