Development of a device to reduce gastro-esophageal reflux in critically ill patients
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00064190%3A_____%2F16%3AN0000086" target="_blank" >RIV/00064190:_____/16:N0000086 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.yclnex.2016.05.002" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.yclnex.2016.05.002</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.yclnex.2016.05.002" target="_blank" >10.1016/j.yclnex.2016.05.002</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Development of a device to reduce gastro-esophageal reflux in critically ill patients
Popis výsledku v původním jazyce
Gastro-esophageal Reflux (GER) in mechanically ventilated patients is a contributing factor in the development of Ventilator-Associated Pneumonia (VAP). In this paper, we report pilot studies in an animal model and in human volunteers describing a new Peristaltic Feeding Tube (PFT) comprised of three balloons integrated into a nasogastric tube which are inflated and deflated in a co-ordinated sequential fashion to promote ante-grade passage of luminal contents through the esophagus into the stomach.
Název v anglickém jazyce
Development of a device to reduce gastro-esophageal reflux in critically ill patients
Popis výsledku anglicky
Gastro-esophageal Reflux (GER) in mechanically ventilated patients is a contributing factor in the development of Ventilator-Associated Pneumonia (VAP). In this paper, we report pilot studies in an animal model and in human volunteers describing a new Peristaltic Feeding Tube (PFT) comprised of three balloons integrated into a nasogastric tube which are inflated and deflated in a co-ordinated sequential fashion to promote ante-grade passage of luminal contents through the esophagus into the stomach.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Clinical Nutrition Experimental
ISSN
2352-9393
e-ISSN
—
Svazek periodika
Neuveden
Číslo periodika v rámci svazku
7
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
1-8
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-84973164026