Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výživa - základní předpoklad onkologické léčby

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00064211%3A_____%2F16%3AB0000190" target="_blank" >RIV/00064211:_____/16:B0000190 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.medvik.cz/link/bmc16008297" target="_blank" >http://www.medvik.cz/link/bmc16008297</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Výživa - základní předpoklad onkologické léčby

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Více než polovinu onkologických pacientů ohrožuje podvýživa během léčby. Podvýživa zhoršuje toleranci léčby i prognózu pacienta. Často jde o kombinaci primární a sekundární podvýživy, kterou je potřeba řešit individualizovanou nutriční intervencí, která pomáhá zlepšit příjem energie, bílkovin a dalších živin a pacientovi umožní léčbu podstoupit.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional care- important condition of onkology treatment

  • Popis výsledku anglicky

    More then half of oncology patients are treated with malnutrition during their treatment. Malnutrition worsen tolerance of treatment and its results. It occure often as combination primary and secondary malnutrition. It shlould be solve individualy with nutritional intervention, which helps to improve intake of energy, proteins and other nutrients and facilitate the treatment.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FD - Onkologie a hematologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Nutrition news

  • ISSN

    1805-8833

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZE -

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    17-18

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus