Kugluf a povidla - rakouské nebo české? Sladká kuchyně v roli kulturního dědictví
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00094862%3A_____%2F13%3A%230001556" target="_blank" >RIV/00094862:_____/13:#0001556 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kugluf a povidla - rakouské nebo české? Sladká kuchyně v roli kulturního dědictví
Popis výsledku v původním jazyce
Vliv českých služebných na propojování české a rakouské kuchyně. Jedním z příkladů je převzetí českých výrazů pro sladká jídla do němčiny.
Název v anglickém jazyce
Cake and plum jam - austrian or czech? Sweet cook like culturale heritage
Popis výsledku anglicky
Thanks to Czech cooks, especially in Vienna, the Czech and Austrian influenced mutually each other. One of example are czech words for sweets in germany lenguage.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
AC - Archeologie, antropologie, etnologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Folia ethnographica (Supplementum ad Acta Musei Moraviae)
ISSN
0862-1209
e-ISSN
—
Svazek periodika
47
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
13
Strana od-do
165-177
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—