Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tradiční lidová strava na Valašsku: Její dokumentace a prezentace v Muzeu regionu Valašsko

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00098574%3A_____%2F18%3AN0000003" target="_blank" >RIV/00098574:_____/18:N0000003 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://media.muzeumvalassko.cz/mrv/media/data/ostatni/ostatni-fohlerova-strava-2019.pdf" target="_blank" >http://media.muzeumvalassko.cz/mrv/media/data/ostatni/ostatni-fohlerova-strava-2019.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Tradiční lidová strava na Valašsku: Její dokumentace a prezentace v Muzeu regionu Valašsko

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek se pokouší o přiblížení tradiční lidové stravy na Valašsku prostřednictvím hmotných dokladů, které jsou součástí etnografické podsbírky Muzea regionu Valašsko, muzea ve Vsetíně. V úvodu podává základní charakteristiku a vývoj souboru předmětů vztahujících se k tématu lidové stravy, stěžejní je pak popis hlavních rysů jídelníčku lidí na valašském venkově s podrobným popisem sbírkových předmětů, které se k dané problematice ve sbírkách muzea nacházejí. V závěru je pak stručný popis výstavy, která tento soubor předmětů prezentovala veřejnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    Traditional folk food in Wallachia: Its documentation and presentation in the Museum of the Moravian Wallachia Region

  • Popis výsledku anglicky

    The article presents traditional countryside meals in Wallachia through the material documents that are a part of ethnographic sub-collection of the Museum of Wallachia region, a museum in Vsetín. It presents the basic characteristics and development of the set of objects related to the topic of countryside meals, description of main features of the menu of Wallachian people in the countryside with a detailed description of collected objects which are located in the museum. In conclusion, there is a short description of an exhibition presenting this set of objects to a wide public.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    60101 - History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Tradičná strava a stravovanie. Zborník z XXII. konferencie Etnológ a múzeum

  • ISBN

    978-80-971748-6-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    232

  • Strana od-do

    184-196

  • Název nakladatele

    Zväz múzeí na Slovensku a Ľubovnianské múzeum – hrad v Starej Ľubovni

  • Místo vydání

    Stará Ľubovňa

  • Místo konání akce

    Stará Ľubovňa

  • Datum konání akce

    1. 1. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku