Tradiční lidová strava na Valašsku: Její dokumentace a prezentace v Muzeu regionu Valašsko
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00098574%3A_____%2F18%3AN0000003" target="_blank" >RIV/00098574:_____/18:N0000003 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://media.muzeumvalassko.cz/mrv/media/data/ostatni/ostatni-fohlerova-strava-2019.pdf" target="_blank" >http://media.muzeumvalassko.cz/mrv/media/data/ostatni/ostatni-fohlerova-strava-2019.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Tradiční lidová strava na Valašsku: Její dokumentace a prezentace v Muzeu regionu Valašsko
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek se pokouší o přiblížení tradiční lidové stravy na Valašsku prostřednictvím hmotných dokladů, které jsou součástí etnografické podsbírky Muzea regionu Valašsko, muzea ve Vsetíně. V úvodu podává základní charakteristiku a vývoj souboru předmětů vztahujících se k tématu lidové stravy, stěžejní je pak popis hlavních rysů jídelníčku lidí na valašském venkově s podrobným popisem sbírkových předmětů, které se k dané problematice ve sbírkách muzea nacházejí. V závěru je pak stručný popis výstavy, která tento soubor předmětů prezentovala veřejnosti.
Název v anglickém jazyce
Traditional folk food in Wallachia: Its documentation and presentation in the Museum of the Moravian Wallachia Region
Popis výsledku anglicky
The article presents traditional countryside meals in Wallachia through the material documents that are a part of ethnographic sub-collection of the Museum of Wallachia region, a museum in Vsetín. It presents the basic characteristics and development of the set of objects related to the topic of countryside meals, description of main features of the menu of Wallachian people in the countryside with a detailed description of collected objects which are located in the museum. In conclusion, there is a short description of an exhibition presenting this set of objects to a wide public.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
60101 - History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Tradičná strava a stravovanie. Zborník z XXII. konferencie Etnológ a múzeum
ISBN
978-80-971748-6-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
232
Strana od-do
184-196
Název nakladatele
Zväz múzeí na Slovensku a Ľubovnianské múzeum – hrad v Starej Ľubovni
Místo vydání
Stará Ľubovňa
Místo konání akce
Stará Ľubovňa
Datum konání akce
1. 1. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—