Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Přístup k nemocnému s malasimilací

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00179906%3A_____%2F06%3A00000148" target="_blank" >RIV/00179906:_____/06:00000148 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Přístup k nemocnému s malasimilací

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nejčastějšími příčinami malasimilace jsou malabsorpce a maldigesce. V klinickém obraze rozvinuté malasimilace jsou vždy hubnutí a průjmy. Symptomatologii tvoří příznaky vyvolané abnormálním střevním obsahem a příznaky karenční. V přístupu k nemocnému v iniciální fázi jsou rozhodující anamnéza, fyzikální vyšetření a vstupní vyšetření k potvrzení malasimilace (vyšetření nestrávených zbytků potravy ve stolici) a k odlišení mezi malabsorpcí a maldigescí (xylózový test).

  • Název v anglickém jazyce

    Approach to a patient with malassimilation

  • Popis výsledku anglicky

    The most common causes of malassimilation are malabsorption and/or maldigestion. Clinical features always include weight loss and diarrhoea. Symptoms are caused by abnormal intestinal luminal content and nutrient deficiency. At initial stage, the approach include history of disease, physical examination and initial laboratory investigation to prove malassimilation (undigested remnants of food in stool) and to distinguish between malabsorption and maldigestion (D-xylose test).

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    FE - Ostatní obory vnitřního lékařství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Gastroenterologie 2006. Collectio novissima

  • ISBN

    80-7254-598-1

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    267-270

  • Počet stran knihy

  • Název nakladatele

    Triton

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS kapitoly