Přístup k nemocnému s malasimilací
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00179906%3A_____%2F06%3A00000148" target="_blank" >RIV/00179906:_____/06:00000148 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Přístup k nemocnému s malasimilací
Popis výsledku v původním jazyce
Nejčastějšími příčinami malasimilace jsou malabsorpce a maldigesce. V klinickém obraze rozvinuté malasimilace jsou vždy hubnutí a průjmy. Symptomatologii tvoří příznaky vyvolané abnormálním střevním obsahem a příznaky karenční. V přístupu k nemocnému v iniciální fázi jsou rozhodující anamnéza, fyzikální vyšetření a vstupní vyšetření k potvrzení malasimilace (vyšetření nestrávených zbytků potravy ve stolici) a k odlišení mezi malabsorpcí a maldigescí (xylózový test).
Název v anglickém jazyce
Approach to a patient with malassimilation
Popis výsledku anglicky
The most common causes of malassimilation are malabsorption and/or maldigestion. Clinical features always include weight loss and diarrhoea. Symptoms are caused by abnormal intestinal luminal content and nutrient deficiency. At initial stage, the approach include history of disease, physical examination and initial laboratory investigation to prove malassimilation (undigested remnants of food in stool) and to distinguish between malabsorption and maldigestion (D-xylose test).
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
FE - Ostatní obory vnitřního lékařství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Gastroenterologie 2006. Collectio novissima
ISBN
80-7254-598-1
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
267-270
Počet stran knihy
—
Název nakladatele
Triton
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS kapitoly
—