Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Funkční potraviny a diabetes - důkazy a mýty

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00179906%3A_____%2F09%3A00201852" target="_blank" >RIV/00179906:_____/09:00201852 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216208:11150/09:00208912

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Funkční potraviny a diabetes - důkazy a mýty

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Funkční potraviny a nutriční doplňky vyrovnávají diferenci mezi přirozenou nutriční potřebou člověka, jako pomalu se měnícího živočišného druhu, a výživou člověka současné doby. Tento typ zvláště upravených potravin umožňuje výživu jak zdravé populace, kde funkční potraviny eliminují některá rizika a mají preventivní efekt (vláknina, mikroelementy), tak i výživu nemocných, která je založená na léčebném a regulačním účinku nutrietů (orgánově specifická výživa).

  • Název v anglickém jazyce

    Functional foodstuffs and diabetes - evidence and myths

  • Popis výsledku anglicky

    Functional food and nutritional supplements balance the difference between the natural nutritional requirement of man, as a slowly changing genotype, and the nutrition of today's man. This type of specifically treated food enables the nutrition of both the healthy population, where functional food eliminates certain risks and have a preventative effect (fibre, microelements), and the nutrition of the ill, which is based on the therapeutical and regulatory effect of nutrients (organ-specific nutrition).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Vnitřní lékařství

  • ISSN

    0042-773X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    55

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus