Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Clini-base(R) D - Aditivum zajišťující optimální reologické vlastnosti a střední viskozitu enterální formule

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00179906%3A_____%2F20%3A10429507" target="_blank" >RIV/00179906:_____/20:10429507 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Clini-base(R) D - Aditivum zajišťující optimální reologické vlastnosti a střední viskozitu enterální formule

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Instantní prášek dostatečně odolný proti fyzikálním a chemickým vlivům k zahuštění nápojů a pokrmů určeným k dietnímu postupu při obtížích s polykáním - dysfagií.

  • Název v anglickém jazyce

    Clini-base(R) D - Additive ensuring optimal rheological properties and medium viscosity of the enteral formula

  • Popis výsledku anglicky

    Instant powder with adequate physical and chemical resistance to thicken beverages and foods intended for the diet in difficulties with swallowing-dysphagia.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/FV40300" target="_blank" >FV40300: Biotechnologické řešení fyzikálně-chemické optimalizace enterálních přípravků v zajištění dysfagií</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Clini-base

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Popis: Instantní prášek dostatečně odolný proti fyzikálním a chemickým vlivům k zahuštění nápojů a pokrmů určeným k dietnímu postupu při obtížích s polykáním - dysfagií. Složení: modifikovaný kukuřičný škrob Způsob použití: Pro přípravu zahuštěných nápojů doporučujeme použít šejkr. Pro přípravu jednotlivých pokrmů je nutné volit standardní postup, který jim zajistí vhodnou texturu pro konkrétního pacienta. Používání kuchyňské techniky se podílí na konečné textuře připravovaného jídla. Doporučené dávkování: Dávkování přípravku pro zahuštění je přísně individuální. Při přípravě pokrmů je vhodné jednotlivé ingredience odvažovat, aby bylo zahuštění co nejpřesnější. Při přípravě nápojů k rehydrataci 4,1g prášku ve 100 ml vody odpovídá konzistenci „nektar“, 6,15 g prášku ve 100 ml vody konzistenci „med“ a 8,2 g prášku konzistenci „pudink“. Přesto je nutné volit individuální dávkování. Upozornění: • Kontrolujte denní příjem zahušťovadel • Užívejte pod kontrolou lékaře • Výrobek není určen jako zdroj živin Způsob skladování: Skladujte v suchu a temnu. Nádobu s práškem vždy pečlivě uzavřete. Balení: 125 g

  • Ekonomické parametry

    Uvedením výrobku na trh dojde ke zvýšení tržeb u hlavního příjemce o cca 0,5 mil. Kč v prvním roce od ukončení projektu.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00179906

  • Název vlastníka

    Dr.Staněk spol. s r.o., Fakultní nemocnice Hradec Králové, VÚOS Rybitví

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    V - Výsledek je využíván vlastníkem

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem