Clini-base(R) D - Aditivum zajišťující optimální reologické vlastnosti a střední viskozitu enterální formule
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00179906%3A_____%2F20%3A10429507" target="_blank" >RIV/00179906:_____/20:10429507 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Clini-base(R) D - Aditivum zajišťující optimální reologické vlastnosti a střední viskozitu enterální formule
Popis výsledku v původním jazyce
Instantní prášek dostatečně odolný proti fyzikálním a chemickým vlivům k zahuštění nápojů a pokrmů určeným k dietnímu postupu při obtížích s polykáním - dysfagií.
Název v anglickém jazyce
Clini-base(R) D - Additive ensuring optimal rheological properties and medium viscosity of the enteral formula
Popis výsledku anglicky
Instant powder with adequate physical and chemical resistance to thicken beverages and foods intended for the diet in difficulties with swallowing-dysphagia.
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/FV40300" target="_blank" >FV40300: Biotechnologické řešení fyzikálně-chemické optimalizace enterálních přípravků v zajištění dysfagií</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Clini-base
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Popis: Instantní prášek dostatečně odolný proti fyzikálním a chemickým vlivům k zahuštění nápojů a pokrmů určeným k dietnímu postupu při obtížích s polykáním - dysfagií. Složení: modifikovaný kukuřičný škrob Způsob použití: Pro přípravu zahuštěných nápojů doporučujeme použít šejkr. Pro přípravu jednotlivých pokrmů je nutné volit standardní postup, který jim zajistí vhodnou texturu pro konkrétního pacienta. Používání kuchyňské techniky se podílí na konečné textuře připravovaného jídla. Doporučené dávkování: Dávkování přípravku pro zahuštění je přísně individuální. Při přípravě pokrmů je vhodné jednotlivé ingredience odvažovat, aby bylo zahuštění co nejpřesnější. Při přípravě nápojů k rehydrataci 4,1g prášku ve 100 ml vody odpovídá konzistenci „nektar“, 6,15 g prášku ve 100 ml vody konzistenci „med“ a 8,2 g prášku konzistenci „pudink“. Přesto je nutné volit individuální dávkování. Upozornění: • Kontrolujte denní příjem zahušťovadel • Užívejte pod kontrolou lékaře • Výrobek není určen jako zdroj živin Způsob skladování: Skladujte v suchu a temnu. Nádobu s práškem vždy pečlivě uzavřete. Balení: 125 g
Ekonomické parametry
Uvedením výrobku na trh dojde ke zvýšení tržeb u hlavního příjemce o cca 0,5 mil. Kč v prvním roce od ukončení projektu.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00179906
Název vlastníka
Dr.Staněk spol. s r.o., Fakultní nemocnice Hradec Králové, VÚOS Rybitví
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
V - Výsledek je využíván vlastníkem
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—