A Review of Microbial Decontamination of Cereals by Non-Thermal Plasma
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11110%2F21%3A10436179" target="_blank" >RIV/00216208:11110/21:10436179 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22340/21:43923245
Výsledek na webu
<a href="https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=oHHoZn-8Ub" target="_blank" >https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=oHHoZn-8Ub</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.3390/foods10122927" target="_blank" >10.3390/foods10122927</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
A Review of Microbial Decontamination of Cereals by Non-Thermal Plasma
Popis výsledku v původním jazyce
Cereals, an important food for humans and animals, may carry microbial contamination undesirable to the consumer or to the next generation of plants. Currently, non-thermal plasma (NTP) is often considered a new and safe microbicidal agent without or with very low adverse side effects. NTP is a partially or fully ionized gas at room temperature, typically generated by various electric discharges and rich in reactive particles. This review summarizes the effects of NTP on various types of cereals and products. NTP has undisputed beneficial effects with high potential for future practical use in decontamination and disinfection.
Název v anglickém jazyce
A Review of Microbial Decontamination of Cereals by Non-Thermal Plasma
Popis výsledku anglicky
Cereals, an important food for humans and animals, may carry microbial contamination undesirable to the consumer or to the next generation of plants. Currently, non-thermal plasma (NTP) is often considered a new and safe microbicidal agent without or with very low adverse side effects. NTP is a partially or fully ionized gas at room temperature, typically generated by various electric discharges and rich in reactive particles. This review summarizes the effects of NTP on various types of cereals and products. NTP has undisputed beneficial effects with high potential for future practical use in decontamination and disinfection.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Foods [online]
ISSN
2304-8158
e-ISSN
—
Svazek periodika
10
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
CH - Švýcarská konfederace
Počet stran výsledku
12
Strana od-do
2927
Kód UT WoS článku
000738114900001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85120347716