Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutrice po transplantaci ledviny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11120%2F09%3A00001356" target="_blank" >RIV/00216208:11120/09:00001356 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/61988987:17110/09:A1000XPU RIV/00023001:_____/09:00002148

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nutritional consequences of renal transplantation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Successful kidney transplantation leads to restoration of renal function. Some metabolic disorders from chronic renal failure may persist and new metabolic abnormalities can develop (obesity, diabetes, hypertension, bone disease, and anemia). Additionally, influence of immunosuppressive drugs (corticosteroids, cyclosporine A, tacrolimus, and rapamycin) may aggravate the course of diabetes, hypertension, and dyslipidemia. Nutritional management of renal transplantation is divided into the pretransplant period, transplant surgery, and early and late posttransplant period. Patients in the pretransplant period in dialysis treatment may develop protein-energy malnutrition and negative nitrogen balance, with loss of lean body mass and fat deposits. Nutritional management in the early posttransplant period with a functioning kidney graft necessitates fluid and electrolyte balance control with protein intake of 1,2/kg BW/day and 30-35 kcal/kg BW/day. In a nonfunctioning kidney graft, dialysis

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional consequences of renal transplantation

  • Popis výsledku anglicky

    Successful kidney transplantation leads to restoration of renal function. Some metabolic disorders from chronic renal failure may persist and new metabolic abnormalities can develop (obesity, diabetes, hypertension, bone disease, and anemia). Additionally, influence of immunosuppressive drugs (corticosteroids, cyclosporine A, tacrolimus, and rapamycin) may aggravate the course of diabetes, hypertension, and dyslipidemia. Nutritional management of renal transplantation is divided into the pretransplant period, transplant surgery, and early and late posttransplant period. Patients in the pretransplant period in dialysis treatment may develop protein-energy malnutrition and negative nitrogen balance, with loss of lean body mass and fat deposits. Nutritional management in the early posttransplant period with a functioning kidney graft necessitates fluid and electrolyte balance control with protein intake of 1,2/kg BW/day and 30-35 kcal/kg BW/day. In a nonfunctioning kidney graft, dialysis

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FI - Traumatologie a ortopedie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Renal Nutrition

  • ISSN

    1051-2276

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    19

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000262858100021

  • EID výsledku v databázi Scopus