Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výuka tematického celku výživa nemocných

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11130%2F13%3A10218296" target="_blank" >RIV/00216208:11130/13:10218296 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Výuka tematického celku výživa nemocných

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Autoři tohoto příspěvku se v následném textu zmiňují o současném pojetí výuky jedné ze stěžejních kapitol nazvané Výživa nemocných v předmětech Ošetřovatelství I, II, Nursing I, II a Ošetřovatelské postupy v magisterském a bakalářském studijním programu.Vzájemné propojení teoretických informací s doplňkovou formou videozáznamu praktického provedení výkonu, praktického cvičení v laboratorních podmínkách a následná praxe na klinických pracovištích umožňuje splnění didaktického požadavku na názornost, logickou návaznost a praktickou proveditelnost nově získaných dovedností studenta. Obsahem tematického celku Výživa nemocných, je mimo jiné podávání jídla nemocným dle míry soběstačnosti pacienta, aplikace komerčně vyráběné enterální výživy do nasogastrickésondy, včetně nasojejunální sondy, či pomocí perkutánní gastrostomie.

  • Název v anglickém jazyce

    EDUCATION OF THEMATIC UNIT: NUTRITION OF PATIENTS EDUCATION OF THEMATIC UNIT: NUTRITION OF PATIENTS

  • Popis výsledku anglicky

    Authors of this post mentioned a current concept of the education of one of the main chapter-Nutrition of patients in Nursing I, II for Czech students, Nursing I, II for foreign students and Nursing procedures in master's and bachelor's degree programs.Interconnections of the theoretical informations with additional practical implementation in the video form of the practical exercises in the laboratory and subsequent clinical practice at the workplace enables compliance with the requirement of didacticclarity, logical coherence and practical feasibility of the newly acquired skills of the student. The content of the Nutrition of patients contains also serving food according to the level of patient's self-sufficiency, applications of commercially available enteral nutrition via nasogastric tube, including nasojejunal tube, or by percutaneous gastrostomy.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AM - Pedagogika a školství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník vedeckých prác z medzinárodnej konferencie Ošetrovatelstvo a zdravie, 4. ročník

  • ISBN

    978-80-8075-579-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    112-117

  • Název nakladatele

    Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíně

  • Místo vydání

    Trenčín

  • Místo konání akce

    Trenčín

  • Datum konání akce

    11. 4. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku