Výuka tematického celku výživa nemocných
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11130%2F13%3A10218296" target="_blank" >RIV/00216208:11130/13:10218296 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výuka tematického celku výživa nemocných
Popis výsledku v původním jazyce
Autoři tohoto příspěvku se v následném textu zmiňují o současném pojetí výuky jedné ze stěžejních kapitol nazvané Výživa nemocných v předmětech Ošetřovatelství I, II, Nursing I, II a Ošetřovatelské postupy v magisterském a bakalářském studijním programu.Vzájemné propojení teoretických informací s doplňkovou formou videozáznamu praktického provedení výkonu, praktického cvičení v laboratorních podmínkách a následná praxe na klinických pracovištích umožňuje splnění didaktického požadavku na názornost, logickou návaznost a praktickou proveditelnost nově získaných dovedností studenta. Obsahem tematického celku Výživa nemocných, je mimo jiné podávání jídla nemocným dle míry soběstačnosti pacienta, aplikace komerčně vyráběné enterální výživy do nasogastrickésondy, včetně nasojejunální sondy, či pomocí perkutánní gastrostomie.
Název v anglickém jazyce
EDUCATION OF THEMATIC UNIT: NUTRITION OF PATIENTS EDUCATION OF THEMATIC UNIT: NUTRITION OF PATIENTS
Popis výsledku anglicky
Authors of this post mentioned a current concept of the education of one of the main chapter-Nutrition of patients in Nursing I, II for Czech students, Nursing I, II for foreign students and Nursing procedures in master's and bachelor's degree programs.Interconnections of the theoretical informations with additional practical implementation in the video form of the practical exercises in the laboratory and subsequent clinical practice at the workplace enables compliance with the requirement of didacticclarity, logical coherence and practical feasibility of the newly acquired skills of the student. The content of the Nutrition of patients contains also serving food according to the level of patient's self-sufficiency, applications of commercially available enteral nutrition via nasogastric tube, including nasojejunal tube, or by percutaneous gastrostomy.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AM - Pedagogika a školství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník vedeckých prác z medzinárodnej konferencie Ošetrovatelstvo a zdravie, 4. ročník
ISBN
978-80-8075-579-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
112-117
Název nakladatele
Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíně
Místo vydání
Trenčín
Místo konání akce
Trenčín
Datum konání akce
11. 4. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—