Výživa v nefrologii
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11150%2F08%3A00107147" target="_blank" >RIV/00216208:11150/08:00107147 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výživa v nefrologii
Popis výsledku v původním jazyce
Jsou popsány základní nutriční zásady v nefrologii. Jsou zmíněna doporučení pro profylaxi urolithiázy, role nízkobílkovinné diety pro zpomalení progrese chronických nefropatií, principy restrikce vody a solí při snížení funkci ledvin a jsou uvedena doporučení příjmu živin při selhání ledvin. Text je doplněn konkrétními jídelníčky a podrobným přehledem přípravků enterální výživy užívaných v nefrologii.
Název v anglickém jazyce
Nutrition in nefrology
Popis výsledku anglicky
Basic principles of nutrition in nephrology are presented. Principles of urolithiasis profylaxis, role of low-protein intake for the postponing of progression of chronic kidney disease, salt and water restriction in decreased kidney function and recommended intake of nutrients in renal failure patients are described. Detailed list of enteral nutritional supplements is included.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
FE - Ostatní obory vnitřního lékařství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Klinická dietologie
ISBN
978-80-247-2256-6
Počet stran výsledku
24
Strana od-do
—
Počet stran knihy
384
Název nakladatele
Grada Publishing
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS kapitoly
—