ESPEN Guidelines on Parenteral Nutrition: Geriatrics
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11150%2F09%3A00209069" target="_blank" >RIV/00216208:11150/09:00209069 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
ESPEN Guidelines on Parenteral Nutrition: Geriatrics
Popis výsledku v původním jazyce
PN is a safe and effective therapeutic procedure and age per se is not a reason to exclude patients from this treatment. The use of PN should always be balanced against a realistic chance of improvement in the general condition of the patient. Lower glucose tolerance, electrolyte and micronutrient deficiencies and lower fluid tolerance should be assumed in older patients treated by PN. Parenteral nutrition can be administered either via peripheral or central veins. Subcutaneous administration is also apossible solution for basic hydration of moderately dehydrated subjects. In the terminal, demented or dying patient the use of PN or hydration should only be given in accordance with other palliative treatments.
Název v anglickém jazyce
ESPEN Guidelines on Parenteral Nutrition: Geriatrics
Popis výsledku anglicky
PN is a safe and effective therapeutic procedure and age per se is not a reason to exclude patients from this treatment. The use of PN should always be balanced against a realistic chance of improvement in the general condition of the patient. Lower glucose tolerance, electrolyte and micronutrient deficiencies and lower fluid tolerance should be assumed in older patients treated by PN. Parenteral nutrition can be administered either via peripheral or central veins. Subcutaneous administration is also apossible solution for basic hydration of moderately dehydrated subjects. In the terminal, demented or dying patient the use of PN or hydration should only be given in accordance with other palliative treatments.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FA - Kardiovaskulární nemoci včetně kardiochirurgie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Clinical Nutrition
ISSN
0261-5614
e-ISSN
—
Svazek periodika
28
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000269364400011
EID výsledku v databázi Scopus
—