Branched-chain amino acid oxidation in skeletal muscle - physiological and clinical importance of its modulation by reactant availability
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11150%2F11%3A10105259" target="_blank" >RIV/00216208:11150/11:10105259 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.2174/157340111794941139" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2174/157340111794941139</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.2174/157340111794941139" target="_blank" >10.2174/157340111794941139</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Branched-chain amino acid oxidation in skeletal muscle - physiological and clinical importance of its modulation by reactant availability
Popis výsledku v původním jazyce
The paper demonstrates that the rates of branched-chain amino acid (BCAA; valine, leucine and isoleucine) transamination and decarboxylation in skeletal musclerespond rapidly to changes in BCAA and glutamine availability. Enhanced BCAA availability increases BCAA oxidation and glutamine synthesis, while enhanced availability of glutamine suppresses BCAA oxidation.
Název v anglickém jazyce
Branched-chain amino acid oxidation in skeletal muscle - physiological and clinical importance of its modulation by reactant availability
Popis výsledku anglicky
The paper demonstrates that the rates of branched-chain amino acid (BCAA; valine, leucine and isoleucine) transamination and decarboxylation in skeletal musclerespond rapidly to changes in BCAA and glutamine availability. Enhanced BCAA availability increases BCAA oxidation and glutamine synthesis, while enhanced availability of glutamine suppresses BCAA oxidation.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Current Nutrition and Food Science
ISSN
1573-4013
e-ISSN
—
Svazek periodika
7
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
50-56
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—