Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Branched-chain amino acid oxidation in skeletal muscle - physiological and clinical importance of its modulation by reactant availability

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11150%2F11%3A10105259" target="_blank" >RIV/00216208:11150/11:10105259 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2174/157340111794941139" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2174/157340111794941139</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2174/157340111794941139" target="_blank" >10.2174/157340111794941139</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Branched-chain amino acid oxidation in skeletal muscle - physiological and clinical importance of its modulation by reactant availability

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper demonstrates that the rates of branched-chain amino acid (BCAA; valine, leucine and isoleucine) transamination and decarboxylation in skeletal musclerespond rapidly to changes in BCAA and glutamine availability. Enhanced BCAA availability increases BCAA oxidation and glutamine synthesis, while enhanced availability of glutamine suppresses BCAA oxidation.

  • Název v anglickém jazyce

    Branched-chain amino acid oxidation in skeletal muscle - physiological and clinical importance of its modulation by reactant availability

  • Popis výsledku anglicky

    The paper demonstrates that the rates of branched-chain amino acid (BCAA; valine, leucine and isoleucine) transamination and decarboxylation in skeletal musclerespond rapidly to changes in BCAA and glutamine availability. Enhanced BCAA availability increases BCAA oxidation and glutamine synthesis, while enhanced availability of glutamine suppresses BCAA oxidation.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Current Nutrition and Food Science

  • ISSN

    1573-4013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    7

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    50-56

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus