Food allergy in patients suffering from atopic dermatitis - association with concomitant allergic diseases
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11150%2F15%3A10314216" target="_blank" >RIV/00216208:11150/15:10314216 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00179906:_____/15:10314216
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1080/09540105.2014.914470" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1080/09540105.2014.914470</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1080/09540105.2014.914470" target="_blank" >10.1080/09540105.2014.914470</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Food allergy in patients suffering from atopic dermatitis - association with concomitant allergic diseases
Popis výsledku v původním jazyce
A few reports demonstrate the relationship between food allergy in atopic dermatitis patients and other allergic diseases and parameters. The objective of this study is to evaluate if some food allergens has the relationship to the occurrence of other atopic diseases and parameters. The following parameters were examined: food allergy to wheat flour, cow milk, egg, peanuts and soy; the occurrence of asthma bronchiale and rhinitis; duration of atopic dermatitis; family history; pollen allergy and onset of atopic dermatitis.
Název v anglickém jazyce
Food allergy in patients suffering from atopic dermatitis - association with concomitant allergic diseases
Popis výsledku anglicky
A few reports demonstrate the relationship between food allergy in atopic dermatitis patients and other allergic diseases and parameters. The objective of this study is to evaluate if some food allergens has the relationship to the occurrence of other atopic diseases and parameters. The following parameters were examined: food allergy to wheat flour, cow milk, egg, peanuts and soy; the occurrence of asthma bronchiale and rhinitis; duration of atopic dermatitis; family history; pollen allergy and onset of atopic dermatitis.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FO - Dermatovenerologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Food and Agricultural Immunology
ISSN
0954-0105
e-ISSN
—
Svazek periodika
26
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
15
Strana od-do
325-339
Kód UT WoS článku
000349675300003
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-84923505054