Severity of atopic dermatitis in relation to food and inhalant allergy in adults and adolescents
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11150%2F17%3A10367302" target="_blank" >RIV/00216208:11150/17:10367302 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00179906:_____/17:10367302
Výsledek na webu
<a href="http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/09540105.2016.1228838" target="_blank" >http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/09540105.2016.1228838</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1080/09540105.2016.1228838" target="_blank" >10.1080/09540105.2016.1228838</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Severity of atopic dermatitis in relation to food and inhalant allergy in adults and adolescents
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study is the evaluation of the relationship between the severity of atopic dermatitis (AD) and the occurrence of IgE-mediated food allergy, food sensitization, and sensitization to inhalant allergens. The significant relation was recorded between the severity of AD and sensitization to tested inhalant allergens. The significant relation was also found between the severity of AD and IgE-mediated food allergy. It turns out that the higher time to reaction, the higher the severity of AD.
Název v anglickém jazyce
Severity of atopic dermatitis in relation to food and inhalant allergy in adults and adolescents
Popis výsledku anglicky
The aim of this study is the evaluation of the relationship between the severity of atopic dermatitis (AD) and the occurrence of IgE-mediated food allergy, food sensitization, and sensitization to inhalant allergens. The significant relation was recorded between the severity of AD and sensitization to tested inhalant allergens. The significant relation was also found between the severity of AD and IgE-mediated food allergy. It turns out that the higher time to reaction, the higher the severity of AD.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
30225 - Allergy
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Food and Agricultural Immunology
ISSN
0954-0105
e-ISSN
—
Svazek periodika
28
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
13
Strana od-do
121-133
Kód UT WoS článku
000393042400011
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-84987858898