Vývoj diagnostické metody pro kvalitativní a kvantitativní analýzu farnesolu a tyrosolu jako produktů metabolismu kvasinky Candida albicans v biologických vzorcích s využitím techniky UPLC/MS/MS
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11160%2F09%3A00210129" target="_blank" >RIV/00216208:11160/09:00210129 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vývoj diagnostické metody pro kvalitativní a kvantitativní analýzu farnesolu a tyrosolu jako produktů metabolismu kvasinky Candida albicans v biologických vzorcích s využitím techniky UPLC/MS/MS
Popis výsledku v původním jazyce
Byla vyvinuta citlivá a selektivní metodika UHPLC-MS/MS pro stanovení hladin dvou quorum-sensing molekul, produktů metabolismu kvasinky Candida albicans (farnesolu a tyrosolu), v biologických matricích.
Název v anglickém jazyce
The development of diagnostic method for qualitative and quantitative analysis of farnesol and tyrosol as metabolism products of Candida albicans in biological samples using UHPLC-MS/MS
Popis výsledku anglicky
Sensitive and selective UHPLC-MS/MS method was developed for the determination of two quorum-sensing molecules, metabolism products of yeast fungus Candida albicans (farnesol and tyrosol), in biological matrices.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Svazek periodika
103
Číslo periodika v rámci svazku
14
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—