Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Variations in the chemical profile and biological activities of licorice (Glycyrrhiza glabra L.), as influenced by harvest times

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11160%2F13%3A10134219" target="_blank" >RIV/00216208:11160/13:10134219 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43510/13:00213372

  • Výsledek na webu

    <a href="http://link.springer.com/article/10.1007/s11738-012-1174-9/fulltext.html" target="_blank" >http://link.springer.com/article/10.1007/s11738-012-1174-9/fulltext.html</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s11738-012-1174-9" target="_blank" >10.1007/s11738-012-1174-9</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Variations in the chemical profile and biological activities of licorice (Glycyrrhiza glabra L.), as influenced by harvest times

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study investigates the variations in the chemical profile, free radical scavenging activity, antioxidant and gastroprotective activities of licorice extract. The results showed that the total contents of phenols, flavonoids and tannins varied at different harvest times. The samples from May to November showed the most favorable free radical scavenging andf antioxidant effects, whereas the best gastroprotective effect was in May.

  • Název v anglickém jazyce

    Variations in the chemical profile and biological activities of licorice (Glycyrrhiza glabra L.), as influenced by harvest times

  • Popis výsledku anglicky

    This study investigates the variations in the chemical profile, free radical scavenging activity, antioxidant and gastroprotective activities of licorice extract. The results showed that the total contents of phenols, flavonoids and tannins varied at different harvest times. The samples from May to November showed the most favorable free radical scavenging andf antioxidant effects, whereas the best gastroprotective effect was in May.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EF - Botanika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Physiologiae Plantarum

  • ISSN

    0137-5881

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    35

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    1337-1349

  • Kód UT WoS článku

    000316339400032

  • EID výsledku v databázi Scopus