Production of flavonoids and isoflavonoids in jasmonic acid-induced red clover suspension cultures
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11160%2F14%3A10281863" target="_blank" >RIV/00216208:11160/14:10281863 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.prolekare.cz/linkout/47790" target="_blank" >http://www.prolekare.cz/linkout/47790</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Production of flavonoids and isoflavonoids in jasmonic acid-induced red clover suspension cultures
Popis výsledku v původním jazyce
Effect of exogenously applied jasmonic acid (JA) in combination with calcium and verapamil (a calcium channels blocker) on the production of flavonoids and isoflavonoids in suspension cultures of Trifolium pratense L. was investigated. The best effect ofjasmonic acid on the production of flavonoids and isoflavonoids was manifested after a 24-hour application of the 50 micromol.l(-1) concentration. The maximum production of JA-induced suspension culture was observed when cells were treated with a high level of calcium (10 mmol.l(-1)). The addition of all concentrations of verapamil to JA-induced suspension culture decreased production of flavonoids and isoflavonoids.
Název v anglickém jazyce
Production of flavonoids and isoflavonoids in jasmonic acid-induced red clover suspension cultures
Popis výsledku anglicky
Effect of exogenously applied jasmonic acid (JA) in combination with calcium and verapamil (a calcium channels blocker) on the production of flavonoids and isoflavonoids in suspension cultures of Trifolium pratense L. was investigated. The best effect ofjasmonic acid on the production of flavonoids and isoflavonoids was manifested after a 24-hour application of the 50 micromol.l(-1) concentration. The maximum production of JA-induced suspension culture was observed when cells were treated with a high level of calcium (10 mmol.l(-1)). The addition of all concentrations of verapamil to JA-induced suspension culture decreased production of flavonoids and isoflavonoids.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Česká a slovenská farmacie
ISSN
1210-7816
e-ISSN
—
Svazek periodika
63
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
17-21
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—