K interakci českých bank a cukrovarnictví v závěrečných decenniích 19. a v první polovině 20. století
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11210%2F11%3A10108820" target="_blank" >RIV/00216208:11210/11:10108820 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
K interakci českých bank a cukrovarnictví v závěrečných decenniích 19. a v první polovině 20. století
Popis výsledku v původním jazyce
Studie analyzuje význam českých bank pro národní ekonomickou emancipaci. Český bankovní systém byl dotvořen v prvních decenních 20. století. Stal se stěžejním stavebním kamenem pro české podnikání, v němž cukrovarnictví hrálo neobyčejně významnou roli, která ještě zesílila v meziválečné době, kdy export cukru z Československa zaujímal třetí místo ve světě.
Název v anglickém jazyce
On the Interaction of the Czech Banks with the Sugar Industry in the Final Decennia of the 19th Century and in the First Half of the 20th Century
Popis výsledku anglicky
The financial institucions played an unsubatitutable role in the proces of emencipation of the Czech nation in the 19th century. In the first decades of the 20th century, the Czech banking systém was completed as a significant domain of the national economy. The Czech banks was very importand in the sugar market and sugar industry.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
AB - Dějiny
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů