Bonnefoy, Miguel: Černý cukr
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11210%2F20%3A10436892" target="_blank" >RIV/00216208:11210/20:10436892 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=nd-NfgpNjp" target="_blank" >https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=nd-NfgpNjp</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bonnefoy, Miguel: Černý cukr
Popis výsledku v původním jazyce
Recenze románu Černý cukr, který v překladu Markéty Krušinové vydalo v roce 2019 nakladatelství Argo. Recenze přináší představení autora, dějové vymezení románu, pojmenování nejvýraznějších motivů románu, jako je legenda, poklad a hra se smyslovým vnímáním, a především kritické zhodnocení jazyka románu.
Název v anglickém jazyce
Bonnefoy, Miguel: Černý cukr
Popis výsledku anglicky
Critical review of the novel Black Sugar, translated by Markéta Krušinová and published by Argo in 2019. The review provides an introduction of the author, the plot of the novel, the naming of the novel's most significant motifs, such as legend, treasure and the play with the five senses, and above all a critical evaluation of the novel's language.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
60205 - Literary theory
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů