Židovská kuchyně: Tradice, modernizace a (in)tolerance (devadesátá léta 19. století - 1938)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11240%2F07%3A00001196" target="_blank" >RIV/00216208:11240/07:00001196 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Židovská kuchyně: Tradice, modernizace a (in)tolerance (devadesátá léta 19. století - 1938)
Popis výsledku v původním jazyce
Studie analyzuje význam stravy v moderní české společnosti. Ten se z náboženského problému stal problémem tolerance, problémem sociálním a politickým.
Název v anglickém jazyce
Jewish cuisine: Tradition, modernization and (in)tolerance (the niveties of the 19 th century - 1938)
Popis výsledku anglicky
The study analyses importance of food in the modern Jewish society, which transformed from religions issue into the issue of tolerance and social and political issue.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
AC - Archeologie, antropologie, etnologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Documenta pragensia
ISSN
0231-7443
e-ISSN
—
Svazek periodika
XXV
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
381-391
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—