Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Promoting the Enjoyment of Food in Dementia Care : The Bon Appetit Intervention in Care Homes

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11240%2F20%3A10410313" target="_blank" >RIV/00216208:11240/20:10410313 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://eds.b.ebscohost.com/eds/ebookviewer/ebook/bmxlYmtfXzIyNTU2NzRfX0FO0?sid=16e12e05-fd97-47ab-8c63-71d87ac18936@pdc-v-sessmgr05&vid=0&format=EB&rid=1" target="_blank" >https://eds.b.ebscohost.com/eds/ebookviewer/ebook/bmxlYmtfXzIyNTU2NzRfX0FO0?sid=16e12e05-fd97-47ab-8c63-71d87ac18936@pdc-v-sessmgr05&vid=0&format=EB&rid=1</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Promoting the Enjoyment of Food in Dementia Care : The Bon Appetit Intervention in Care Homes

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This chapter focuses on promoting enjoyment of food by those caring for people with dementia, in long-term nursing and care home settings. It describes the Bon Appetit programme carried out in care homes in the Czech Republic. The programme did not deal solely with the nutritional aspects of food, but also on social and culturally important food values that contribute to a wider framework of care for people with dementia. The aim of the Bon Appetit intervention was to enable care home residents to receive the best possible experience from their food, including appropriate nutrition, and to offer staff the support needed in achieving these goals. The philosophy of the programme was based on the belief that &apos;good food&apos; is that which is prepared by using good raw materials and served with respect to its consumers. Although the programme outlined was developed for use in nursing or care homes and other long-term care settings its principles can be used in hospitals where older people with dementia receive medical or mental health care.

  • Název v anglickém jazyce

    Promoting the Enjoyment of Food in Dementia Care : The Bon Appetit Intervention in Care Homes

  • Popis výsledku anglicky

    This chapter focuses on promoting enjoyment of food by those caring for people with dementia, in long-term nursing and care home settings. It describes the Bon Appetit programme carried out in care homes in the Czech Republic. The programme did not deal solely with the nutritional aspects of food, but also on social and culturally important food values that contribute to a wider framework of care for people with dementia. The aim of the Bon Appetit intervention was to enable care home residents to receive the best possible experience from their food, including appropriate nutrition, and to offer staff the support needed in achieving these goals. The philosophy of the programme was based on the belief that &apos;good food&apos; is that which is prepared by using good raw materials and served with respect to its consumers. Although the programme outlined was developed for use in nursing or care homes and other long-term care settings its principles can be used in hospitals where older people with dementia receive medical or mental health care.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50403 - Social topics (Women´s and gender studies; Social issues; Family studies; Social work)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/NT11325" target="_blank" >NT11325: Dlouhodobá péče pro seniory: problematika kvality péče v institucích, kultury organizace a podpory důstojnosti starých křehkých pacientů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Timely Psychosocial Interventions in Dementia Care : Evidence-Based Practice

  • ISBN

    978-1-78775-302-0

  • Počet stran výsledku

    16

  • Strana od-do

    244-259

  • Počet stran knihy

    288

  • Název nakladatele

    Jessica Kingsley Publishers

  • Místo vydání

    London

  • Kód UT WoS kapitoly