Effects of the polymerization temperature on the structure, morphology and conductivity of polyaniline prepared with ammonium peroxodisulfate
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11310%2F13%3A10139061" target="_blank" >RIV/00216208:11310/13:10139061 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/61389013:_____/13:00398989 RIV/00216208:11320/13:10139061
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.eurpolymj.2013.08.018" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.eurpolymj.2013.08.018</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.eurpolymj.2013.08.018" target="_blank" >10.1016/j.eurpolymj.2013.08.018</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effects of the polymerization temperature on the structure, morphology and conductivity of polyaniline prepared with ammonium peroxodisulfate
Popis výsledku v původním jazyce
Polyaniline (PANI) samples were prepared by the oxidation of aniline with ammonium peroxodisulfate in a reaction vessel placed in a bath thermostated to particular temperature, Tb, from MINUS SIGN 20 oC to 40 oC. Temperature-time profiles of reaction mixtures were monitored except for the reaction at MINUS SIGN 20 oC that proceeded in the solid state. The temperature regime was found to influence the molecular structure, morphology, crystallinity and electrical conductivity of PANI. The increase in Tb results in an increased content of meanwhile unspecified structure defects in the formed PANI chains (the presence of attached self-doping groups is improbable), decreased crystallinity, toughness and compactness of PANI microparticles, and increased steepness of the temperature dependence of PANI conductivity. The PANI prepared in the solid-state polymerization at MINUS SIGN 20 oC shows, besides a rather high crystallinity, the unusually high position of the quinonoid band maximum: 643 n
Název v anglickém jazyce
Effects of the polymerization temperature on the structure, morphology and conductivity of polyaniline prepared with ammonium peroxodisulfate
Popis výsledku anglicky
Polyaniline (PANI) samples were prepared by the oxidation of aniline with ammonium peroxodisulfate in a reaction vessel placed in a bath thermostated to particular temperature, Tb, from MINUS SIGN 20 oC to 40 oC. Temperature-time profiles of reaction mixtures were monitored except for the reaction at MINUS SIGN 20 oC that proceeded in the solid state. The temperature regime was found to influence the molecular structure, morphology, crystallinity and electrical conductivity of PANI. The increase in Tb results in an increased content of meanwhile unspecified structure defects in the formed PANI chains (the presence of attached self-doping groups is improbable), decreased crystallinity, toughness and compactness of PANI microparticles, and increased steepness of the temperature dependence of PANI conductivity. The PANI prepared in the solid-state polymerization at MINUS SIGN 20 oC shows, besides a rather high crystallinity, the unusually high position of the quinonoid band maximum: 643 n
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CG - Elektrochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
European Polymer Journal
ISSN
0014-3057
e-ISSN
—
Svazek periodika
49
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
3904-3911
Kód UT WoS článku
000328663800017
EID výsledku v databázi Scopus
—